Valencia CF27 octubre 2019

El Valencia CF, que va jugar amb un jugador menys 61 minuts, cau davant Osasuna (3-1)

Es va avançar amb un gol de Rodrigo, però va jugar amb un futbolista menys des del minut 29 de partit, una llosa malgrat la gran actuació de Jaume

Ningú va dir que anava a ser fàcil, perquè a pesar que Osasuna és un acabat d'ascendir quan actuen com a local en lliga s'engeganteix, i amb el seu triomf davant el Valencia CF (3-1) eleva a 30 els partits sense perdre a casa. Rodrigo va aconseguir avançar al conjunt blanc-i-negre, però quedar-se amb un jugador menys tant de temps va acabar sent una llosa massa gran per a un equip que va estar “dins” del partit fins al tram final gràcies a les múltiples parades de Jaume, que va sostindre a l'equip fins al 3-1.

A ningú el va sorprendre el ritme de joc tan alt que imposa Osasuna des del xiulet inicial, és el seu particular beuratge màgic per a portar tant de temps sense perdre un partit de lliga en El Sadar, desplegant una pressió alta i acumulant, sense descans, rematades a porta. I el Valencia CF va eixir sabedor que anava a patir, però sent conscients de la qualitat que es té. En defensa es lluïa una samarreta, en atac una altra.

Recordava Celades, per si encara queda algun escèptic, que “Rodrigo és un jugador diferencial”. I en el minut 14 de partit, el ‘19’ es va emportar a la boca la llepolia que li va donar Gameiro amb la qual es va posar el 0-1 en el marcador. Va ser una combinació ràpida i de fe, la que va tindre el davanter francés per a evitar que la passada de Carlos Soler isquera per la línia de fons, aconseguint tocar la pilota el just per a deixar arrere a Raúl Navas quan es va llançar al sòl per a intentar tallar la passada, situació que li va valdre a Gameiro per a “eliminar-li” abans d'entregar-li la pilota a Rodrigo perquè marcara a plaer. Quina alegria! Vamoooooos!

El Valencia CF donava un colp d'autoritat damunt de la taula, però el guió va seguir sense variar. És més, amb l'expulsió de Rodrigo als 29 minuts després d'una acció amb Estupiñán, l'assetjament rojillo, si ja era gran, s'anava a accentuar encara més, però quan la pilota rondava l'àrea… apareixia Jaume sota els pals. No hi havia treva. I després d'un rebuig de punys de Jaume, Rubén García va tornar a posar la pilota en l'àrea xicoteta que va aprofitar Oier amb una rematada de cap per a igualar la trobada. Calia continuar patint, eren moments complicats en els quals Jaume es multiplicava, traient un peu miraculós a llançament de Nacho Vidal que va evitar el segon gol local. En 38 minuts, Jaume ja acumulava set parades. I així es va arribar al descans. Quin respir!

Amb un futbolista menys sobre la gespa, l'equip va eixir disposat a frenar el “devessall” local. Però Osasuna va eixir disposat a continuar imposant un ritme alt, i bé prompte, en el minut 48 de partit, Rubén García dirigia bé amb el cap una rematada per a anotar el segon gol. S'empinava la costa cap amunt a la recerca de l'objectiu, però encara quedava temps per davant.

No era fàcil, el Valencia CF estirava les seues línies, però la balança d'ocasions continuava inclinant-se a favor dels locals. Jaume mantenia “viu” a l'equip amb les seues parades, calia tindre fe. Celades va retirar a Cheryshev i va donar entrada a Maxi Gómez, la qual cosa va significar també que en tasques defensives Gameiro caiguera cap a l'esquerra. Uns minuts després va entrar Ferran, que va desplaçar a Carlos Soler al doble pivote al costat de Parejo.

Malgrat el que reflectien les estadístiques, el Valencia CF seguia “dins” del partit i li va ficar l'esglai en el cos a Osasuna quan Gameiro va rematar un centre de Ferran, anul·lat per fora de joc, però que va precisar la revisió del VAR. Era un signe que era possible puntuar malgrat les dificultats. Després d'aqueixa acció, el Valencia CF es va embravir. I en el minut 74 de partit la va tindre Maxi Gómez, que es va moure al límit del fora de joc i la seua rematada va ser invalidada, encara que va acabar fora.

En aqueix intercanvi de colps, Nacho Vidal va tindre el tercer gol, amb un gran colpege, però qui el va marcar va acabar sent Estupiñán, que va aprofitar un nou rebutge de Jaume, que ja no va poder més. Quedar-se amb un futbolista menys va acabar sent una llosa massa gran davant un Osasuna que eleva a 30 els seus partits consecutius de lliga en El Sadar sense perdre. Ara cal alçar-se ràpid, dimecres que ve a Mestalla hi ha un partit clau enfront del Sevilla FC.

Fitxa tècnica:

3. CA Osasuna: Rubén, Nacho Vidal, Aridane, R. Navas, Estupiñán, Oier ©, Brasanac, R. Torres (Lillo, min. 76), R. García, Adrián López (Marc Cardona, min. 57) i Chimy Àvila (Íñigo Pérez, min. 84).

1. València CF: Jaume Doménech, Thierry R., Garay, Gabriel Paulista, Gayà, Kondogbia (Ferran Torres, min. 68), Parejo ©, Carlos Soler, Cheryshev (Maxi Gómez, min. 64), Rodrigo i Gameiro (Coquelin, min, 84).

Gols: 0-1, min. 14: Rodrigo. 1-1, min. 34: Oier. 2-1, min. 48: Rubén García. 3-1, min. 69: Estupiñán.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre. Va amonestar al jugador rojillo Oier (54’) i al valencianista Cheryshev (41’). Va expulsar en el minut 29 a Rodrigo Moreno.

Incidències: Partit corresponent a la 10a jornada de LaLiga disputat en El Sadar